Loading
Mini Cooper geschiedenis:    1959 t/m 1961    1962 t/m 1968    1969 t/m 1988    1989 t/m 20001962
Een Mini Cooper wint de Holland Tulip Rally, die door Stirling Moss's zus Pat gereden wordt. Rauno Aaltonen ligt tweede in de Monte Carlo Rally totdat zijn Cooper omrolt.

1963
De nog snellere Mini Cooper S heeft 70bhp en haalt een snelheid van 160 km/h met een verlichte versnelling. Peter Sellers heeft zijn Cooper aangepast door vlechtwerk op de zijkant te schilderen. Sterren als Margot Fonteyn en Ringo Starr sluiten zich aan bij de trend wanneer de Mini hip wordt.

1964
De Mini Moke gaat de verkoop in. Oorspronkelijk ontworpen als terreinauto tijdens een oorlog. Het ontwerp is zo dat in een oorlogsgebied de Mini Moke kan landen met een parachut. Het leger wijst het ontwerp af omdat ze geen behoefte heeft aan grondontruimingsvoertuigen. Maar het is een leuke, goedkoope, open, 4 persoons auto. Dezelfde Cooper S die Hopkirk bracht naar een overwinning op de Tour de France wint de Monte Carlo Rally. Alle Mini's krijgen Moulton's vloeistof gevulde hydraulische vering om de rit te veraangenamen, en diverse schakelaars worden verplaatst om functiesje te kunnen blijven bedienen als je in de gordel zit.

1965
De tweede Monte Carlo Rally overwinning voor de Mini, deze keer is het Timo Makinen die wint.

1966
Timo Makinen en Paul Easter zijn gediskwalificeerd voor wat de derde Monte Carlo overwinning kon zijn voor de Cooper S. Dit komt door onreglementaire settings. De derde overwinning komt in 1967.

1967
De draaicirkel wordt verminderd met het Minipakket MKII van 960cm naar 840cm. De derde Monte Carlo Rally wordt weer gewonnen door een Mini.

1968
9x, een super Mini met een hatchback waar Issigonis jaren lang aan heeft gewerkt, is van de baan. John Rhodos brand zijn Cooper S op aan de overwinning van de Britisch Touring Car kampioenschap. De hydraulische vering wordt vervangen door de oude rubber opstelling, omdat dit goedkoper is en omdat hydraulische vering verboden wordt in Duitsland.


© 2011 ikwileenmini.nl | Webdesign en hosting Probu Online